Szybkie ozonowanie owoców

Dzisiejsza żywność znacznie się różni od tej jaką mieliśmy jeszcze kilkadziesiąt lat temu. Przede wszystkim wzrosła produkcja masowa nastawiona na zysk, gdzie stosuje się pewne środki chemiczne ulepszające poszczególne produkty.

Czy warto ozonować jedzenie?

ozonowanie owoców i warzyw w domuŚwieże owoce i warzywa powinny być podstawą naszej diety, która ma ogromny wpływ na nasze zdrowie. Warto je kupować od sprawdzonego rolnika lub sadownika, gdyż wtedy mamy pewność co do ich pochodzenia. Jednak nie każdy ma taką możliwość, zatem trzeba szukać rozwiązań alternatywnych. Z pewnością może to być ozonowanie owoców i warzyw w domu przy pomocy generatora ozonu. To z pewnością sprawdzona metoda na pozbycie się z produktów spożywczych pestycydów, antybiotyków, pleśni, grzybów czy bakterii i wirusów. To wszystko za sprawą ozonu, który wykazuje właściwości toksyczne i aseptyczne. Co najważniejsze, dzięki generatorowi oznonu można bezpiecznie odkazić owoce, warzywa, mięso, jajka czy nawet wodę. Nowoczesne modele generatorów posiadają specjalny pojemnik, do którego wkłada się żywność  i uzupełnia woda. Następnie nastawia na odpowiednią długość ozonowania i włącza. Po upływie czasu, produkty spożywcze są gotowe i bezpieczne do spożycia. Objawem świadczącym o dużym zanieczyszczeniu żywności jest szara woda powstała po ozonowaniu lub galaretowata piana na powierzchni wody. Taką żywność można przechowywać w identycznych warunkach jak wcześniej, ale znacznie dłużej. Z pewnością ozonowanie jest najlepszą, domową metodą na odkażanie.

Jedynym kosztem jaki trzeba ponieść, jest zakup generatora ozonu, który może kupić już za kilkaset złotych i korzystać przez długie lata. Jest to całkowicie bezpieczna metoda na pozbywanie się z żywności wszelkich niebezpiecznych substancji i związków. 

Szybkie ozonowanie owoców
Przewiń na górę